вторник, 5 февруари 2013 г.

Ориенталска вечер

След постовете за експериментите ми с екзотични плодове, наскоро зародилата се любов към
Индия и добавяйки любопитството ми към другите култури, вероятно няма да се учудите от желанието ми да присъствам на Ориенталските вечери, които Ресторант Космополитън в Русе от 1 февруари започна да организира (всеки петък и събота).














Двете с Катя имахме малко по-различни очаквания от това, което ни предложиха, но пък останахме очаровани от добре приготвената храна. Освен това явно сме останали с хубави впечатления от това заведение, тъй като преди 4 години си празнувахме бала в него! :) 

Ориенталското меню включва различни видове салати, като например: Хумус от нахут и подправки, Халиф салата - краставици, рукола, боб, магданоз, лимон, Мароканска салата, която си поръчахме и се оказа страшно вкусна. Съдържа нахут, домати, краставици, пресен пипер, червен лук, магданоз и още няколко вида.

Мароканска салата
Имаше и интересни основния ястия - Киби - пържен бургер с плънка от телешка кайма; Фалафел - кюфтенца от нахут и ароматни подправки; Имам баялдъ - пълнен патладжан с домат и подправки; Мутабъл с пиле - пилешко филе с пюре от патладжан и тахан; Брики - пирожки с кайма, яйце и подправки, както и още няколко други предложения, но ние си харесахме Цяло пълнено пилешко бутче върху ориз пилаф, което съдържаше пилешко бутче (естествено :D), шпиковано с артишок, пушено топено сирене и бекон, поднесено върху ориз с моркови, царевица и рукола.
Пълнено пилешко бутче върху ориз пилаф
За десерт похапнахме наистина уникална торта с цели плодове, но нея забравих да я снимам.  Наистина всичко беше много вкусно, за което готвачът има моите искрени адмирации! 
Също така в менюто можете да откриете наргиле (оставаше и да няма :D), турско кафе, турски чай и разбира се турска ракия Йени ракъ, за която се вярва, че има над 300 годишна история. Повече за нея можете да прочетете тук
В ресторанта имаше много гости, също и чужденци. Имаше приятна музика и девойки, които се разхождаха облечени в близки до индийските дрехи за танци и забавляваха присъстващите. 

За доброто настроение и приятната атмосфера се погрижи и един от участниците в проекта на Слави Трифонов - Five stars, Владо Димов, с който даже заедно пяхме част от песента "Наследство" на Диана Експрес. Изпя доста от популярните български песни като "Среща" на Щурците, "Приятели" на Тоника, "Сбогом моя любов" на Васил Найденов, а също и "It's my life" на Bon Jovi. След програмата пуснаха "Папката на Катя" както наричаме страхотните и вечни песни от 80-те и 90-те години на миналия век.
По този повод ви поздравявам с Coco Jumbo :-)


Беше една наистина различна и интересна вечер. Останах доволна и със сигурност бих искала да отида отново. И все пак, ако придобият популярност и има интерес, се надявам да допълнят програмата и менюто, а може и да викнат някой, който да рисува с кана различни орнаменти и индийски мотиви.
До тогава ви оставям в чудесната компания на Айшвария Рай и завидните й танцови умения: 











Няма коментари: