вторник, 5 февруари 2013 г.

Мър, a.k.a Психо

На 19 октомври 2012г. Борко реши да спаси едно коте от фабирката, в която работи. Още преди това ми беше разказвал за него, но понеже и той и аз вече си имаме по една котка не беше много добра идея и все пак той го взе, тъй като мислеше, че няма да изкара зимата. Няма си предна дясна лапичка. Не знаем дали някой нарочно не му я е махнал или се е затиснало някъде или пък така се е родило, но когато ми го показа, една такава мръсна мекичка топка косми с голеееми уши и мустаци нямаше как да не се разнежа и аз.

Оказа се, че малкият пакостник по нищо не отстъпва на другите котки и макар и с една лапа прави бели и играе за десет котки, в което продължаваме да се убеждаваме всяка минута. Едно от любимите му неща за правене е да спи на стъклата на аквариума, под лампата на сома http://mimetooo90.blogspot.com/2011/03/clarias-batrachus-albinos.html, който в момента е далеч по-огромен. В единия ъгъл има непокрито от стъклата местенце, където стои нагревателят и Мър редовно си пъха лапите там и опръсква наоколо с вода. Освен това два пъти пада в аквариума, като единия път буквално се гмурна в него, а втория падна със стъклата вътре и изкара акъла на сома :D. И тъй като очевидно е изключително безстрашен продължава да си спи там, така че очакваме следващите му премеждия. Но иначе е много любвеобилен и същевременно изключителен боец. Хвърля се, напада, скача, бие се все едно има още няколко лапи допълнително! Като всяка котка и той спи по всевъзможни начини и създава странни пози, за които да се чудиш как успява да заспи. Другото му любимо място е при вентилаторите на лаптопа на Борко. И тъй като съм му правила много снимки, които отчасти могат да покажат колко е сладък, реших да ги събера в колаж, така че може да придобиете някаква представа за него:

А заглавието е Мър, also know as Психо, защото наистина прави супер откачени каскади и щуротии, така че Психо му е сценичното име :-D!

Няма коментари: