неделя, 3 февруари 2013 г.

Театър



Винаги съм харесвала театралното изкуство. Но от няколко години доста повече, тъй като Катя допълнително разпали това чувство у мен, след като започнахме да ходим повече на представления. Главно на русенските актьори, които са просто страхотни, но и често гостуват други, като например сливенския драматичен театър (на който сме му големи почитателки), както и шуменския, който представи вчера комедията "Доктор" по Бранислав Нушич.

Гледали сме много представления и голяма част от тях сме оставали очаровани. Разбира се е имало и такива, които са ни оставяли доста разочаровани и чудещи се на виждането на режисьора и на рецензиите във вестниците. Докато гледахме "Помощ, жена ми е луда" и "Вечеря за глупаци", с участието на Христо Гърбов се смяхме наистина от сърце. "Аладин", красивата и романтична арабска приказка, изпълнена с магия, написана и изиграна с много въображение също успя да създаде невероятна атмосфера. Разбира се има и още много други, за които ще ви разказвам друг път.

Първото представление за 2013, което гледаме беше древногръцката трагедия "Медея" на Еврипид. 
ТУК можете да научите малко от историята за Медея и Язон. Играта на актьорите беше наистина много добра, Марияна Крумова (Медея) даже беше номинирана за Икар, но час и 40 минути изпълнени с много монолози и доста драматизъм ни дойдоха в повече. И все пак, ако харесвате древногръцката митология на 05 и на 26 февруари имате възможността да отидете и да гледате това представление.
Ето и малко СНИМКИ ОТ ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО:
На русенска сцена, този път в Операта, гостуваха Шуменския драматичен театър, заедно с добре познатите ни Тончо Токмакчиев и Мария Сапуджиева. Най-популярната комедия на Бранислав Нушич - "Доктор", режисирана от българския режисьор Бойко Богданов ни зарадва изключително много! "В спектакъла на режисьора Бойко Богданов има от всичко по много – и смях, и гротеска, и налудничавост, и истина, и балкански нрави, и измами и откровения." - RuseInfo.net 
Чудесната игра на актьорите успя да изпълни цялата зала, за което публиката ги дари с много смях и аплаузи.  
Следващото представление, което очакваме с нетърпение на 25 февруари е "Особености на руската любов", на невероятния сливенски театър, за който както казах по-горе имаме много положителни отзиви, като гости заедно с тях ще са и Георги Кадурин, Мария Сапунджиева и Марияна Миланова.
Снимка: Ivelin Yuriev Ivanov

Няма коментари: