петък, 7 юни 2013 г.

Разходка до Червен

Tрадиционен, средновековният фестивал на крепостта Червен се проведе и тази година на 24-26 май.
Вече бяхме изпуснали първия ден (петък) и в 12 часа в събота заедно с Борко, Гери - сестрата на Борко, Иво - приятелят й, Стела, Влади и Сашо решихме да се поразходим. Докато се нагласим и стигнем стана към 15-16ч. и като пристигнахме нямаше много хора и явно повечето мероприятия са били през първия ден, но като цяло видяхме различни средновековни оръжия - боздугани, мечове, брони, ризници, шлемове. Щяхме да видим и бой с мечове, но заваля за съжаление. Всички бяха облечени в традиционни дрехи, ядяха в дървени купички с дървени прибори. Бяха разположили палатките си в крепостта и бяха много учтиви и с готовност да разкажат за областта, в която се бяха подготвили (оръжия, готварство, шивачество и т.н.). Стрелбата с лък изглеждаше доста привлекателна и разбира се двамата с Борко не пропуснахме да премерим сили, като той се оказа по-точен с няколко сантиметра. Имаше обучение преди това и след като сложиха мишената имаш възможност да стреляш докато уцелиш голямото или малкото кръгче. Имаше едно момиченце, което стреля след нас и направо изби рибата, от първия път уцели 10-ката.. Или чист късмет или професионално обучение. Като цяло беше интересно. Решихме да се поразходим из крепостта и да разгледаме пейзажа. Гледката беше много красива, не пропуснахме да си направим снимки:

Изкачваме хиииилядите стъпала нагоре, естествено с широка усмивка пред обектива на Влади! :)

Гледката наистина е страхотна!



Снимка със средновековен меч :)

На Борко май по-му отива :D

Със Сашо и Влади на фона на палатките


Тук бяха изложени щитове и мечовете, с които се снимахме по-горе

Стрелба с лък




На старобългарски ни написаха имената на мишените

Съвременната Балдуинова кула, намираща се в гр. Велико Търново е построена през 1930 г. по проект на архитект Александър Рашенов по подобие на запазена средновековна кула, намираща се в крепостта Червен, близо до гр.Русе.











На връщане ни наваля дъжда, но въпреки това беше много красиво и весело. В Русе даже се порадвахме и на дъга:

На страницата на събитието във Facebook са качени още снимки от първия и третия ден, които също може да разгледате >>тук<<.
Червен е много красиво място, което Ви препоръчвам да посетите, идеално е за излет, пикник, барбекю или просто разходка сред природата.

Няма коментари: