петък, 25 септември 2015 г.

"Куестаджии" или нещо наистина специално

Ако се чудите какво е "Куестаджии" това е името на отбора, с който преминахме през изпитанието Offline entertainment и то УСПЕШНО! С Борко, Дени, Стиви, Вени (Evil Queen) и Вик се справихме за 58:30 от 60:00 минути, което ни вдигна още повече адреналина, но ще се върнем на тази част след малко.


Сега ще караме по хронологичен ред. 
Любимото предаване на Борко е Next TV или за хората, които не знаят за какво говоря "NEXT TV е кросмедийна платформа, вдъхновена от игрите, електронните спортове, новите технологии, интернет и социалните мрежи, дигиталните изкуства, музиката, екстремните спортове. NEXT TV е наследник на “МИСТ”- култово тв предаване от близкото минало, което беше основен източник на информация и забавления за едно цяло поколение." 
Във Facebook и на страницата на сайта им ще откриете повече информация, а най-вече ако си пуснете Box Tv в петък от 20ч. :)
Разбира се Борко е почитател на предаването още от времето на Мист, а водещият Роро, Радослав Кавалджиев, син на Вили Кавалджиев е негов идол с харизмата, позитивизма, енергията и всеотдайността, с които прави всичко в живота си.
Вече една година предаването набира скорост, поддръжници, зрители и верни почитатели, а покрай него се създават и прекрасни запознанства, за които всъщност и ще разкажа.
Тъй като мотото ни с Борко е, ако искаш нещо го правиш, решихме, че е време да осъществим една-две мечти. И така в петък следобед се качихме в колата и потеглихме към 
"София, братче, е центъра на просветата, 
София, братче, е центъра на планетата."  
Успяхме точно навреме за предаването, настанихме се в яките барбарони, запознахме се с нови интересни и забавни хора и просто се наслаждавахме на случващото се. 



Роро дойде да ни поздрави, а след малко всички се събрахме пред камерите за да открием предаването. 


 Последваха няколко часа смях, снимки, забавления, хапване на пица и усмивки:


С Роро!


С Роро и Нора :)


С невероятните Дени и Вени!
  


Със Слави :)



Честит първи рожден ден, Некст Тв! Нека следват още хиляди пъти по толкова!!!


Всички се събрахме да пеем заедно Happy birthday и да се снимамеее!  


Вечерта завърши с игра на Асоциации, хубаво вино, хубава музика и много смях!

Следващият ден беше планиран с две стаи на загадките, а именно, както споменах горе с Борко, Дени, Стиви (с който за първи път се видяхме на софийска територия!), Вени (Evil Queen) и Вик посетихме Offline - Древен Египет и Mind Rooms - Зимна приказка. Натискайки върху имената ще откриете малко информация, коментари от участници, както и адрес.
Ако много сте се заинтригували тук ще намерите информация за всички стаи, както е и името на сайта http://www.vsichkistai.bg/. 
Няма да разказвам много, за да не ви разваля преживяването, но наистина е изключително! 
Египетската стая е страшно реалистична, все едно си буквално в пирамида и... останалото като отидете на живо! Там измислихме името на отбора - Куестаджии.  За щастие успяхме да излезм, е, наистина беше на косъм, но просто има тоооооолкова много неща и загадки, а и на почти всички ни беше за първи път. Дени беше ходила и успяхме да приложим малко от опита ѝ, което също ни помогна. 


Mind Rooms също е интересна стая, с много загадки и приятна автентична атмосфера, отваряш вратата и се пренасяш в Париж през 19 век под звуците на Едит Пиаф. Тук бяхме доста по-бързи и успяхме да излезем за 45 минути, което определено си е постижение, с което се гордеем!



И от двете стаи излязохме на време с някоя и друга подсказка, много адреналин и разбира се удовлетворение от постигнатото!
Ако сте любители на куестове, криминални романи или приключенски филми или просто търсите разнообразие определено трябва да посетите стаите. Най-хубаво е с прекрасна компания, каквато имахме и ние!
За наша радост вече и в Русе има Mystery room, която е следващото предизвикателство в списъка ни и за което надявам се да пиша скоро.
След стаите и малка разходка в мола, се върнахме у нашата прекрасна и гостоприемна приятелка Дени, където вечерта продължи с хапване, слушане на приятна музика и още малко филми и асоциации. Толкова не ни се тръгваше, че вече в 4 сутринта бяхме буквално принудени да го направим, тъй като бях на работа в неделя... Но се уговорихме да се видим пак, за да си изкараме ОЩЕ по-хубаво! :)

Няма коментари: