неделя, 3 юни 2007 г.

Iron Maiden в България


Най-великата хеви метъл група на всички времена – IRON MAIDEN – идва в България по покана на София Мюзик Ентерпрайсис. най-грандиозното музикално събитие на 2007 година е част от най-мащабния музикален фестивал у нас – Арена Музика 2007, на който IRON MAIDEN ще бъде хедлайнер. Концертът ще се състои на стадион Локомотив в София.
За своята 30-годишна история IRON MAIDEN се е превърнала в една от най-великите, най-успешните и най-продавани хеви метъл групи на всички времена. Има издадени 14 студийни и 9 концертни албума, 4 бокс сета и повече от 70 милиона продадени копия по цял свят. Наред с легенди като Black Sabbath и Led Zeppelin, IRON MAIDEN е една от първите групи, поставили началото на британската инвазия в световната тежка музика. Суперхитовете “The Number Of The Beast”, “Run To The Hills”, "Two Minutes to Midnight " и много други завинаги остават в историята на музиката като едни от най-сериозните доказателства за превръщането на IRON MAIDEN в легенда.
На 4 юни, след дългогодишно очакване, многобройните български фенове най-после ще видят на живо в София, на стадион Локомотив тази историческа хеви метъл група заедно със знаменателния й фронтмен Брус Дикинсън.
Концертът им у нас е част от настоящото световно турне, посветено на последния албум на групата “A Matter Of Life And Death”, издаден у нас от Анимато Мюзик/ EMI.
IRON MAIDEN ще пристигнат у нас в състав Стив Харис (бас), Дейв Мъри, Ейдриън Смит и Яник Гърс (китари), Нико Макбрайн (барабани) и Брус Дикинсън (вокал).

Световното турне на групата стартира на 9 ноември 2006 г. от Скандинавския полуостров при феноменален интерес от страна на феновете – над 95 000 продадени билета за датите на полуострова. За трите шоута в Швеция над 48 000 билета са продадени за по-малко от час! Осемте хиляди билета за Норвегия свършват само за 30 минути. В Тампере – 7 000 билета са изкупени за два часа, а в Хелзинки са продадени 17 000 билета само за един ден!

1 коментар:

Unknown каза...

Аз пък не ги гледах... :)