неделя, 4 ноември 2007 г.

Доктор Хаус











Повечето епизоди започват несвързано, някъде извън болницата, показвайки началото на симптомите на поредния пациент за седмицата. Епизодът проследява екипа и неговите опити да диагностицират болестта.

Хаус е брилянтен диагностик и шеф на екип от трима млади лекари в университетска болница „Принстън-Плейнсбъро“ в Ню Джърси. Пристрастен е към обезболяващите хапчета и се държи арогантно както с пациентите, така и с колегите си. Често се опитва да избяга от задълженията си като гледа любимите си сериали - „Окръжна болница“, „Кръгът на Доусън“, „Ориндж Каунти“, „Черното влечуго“ (където самият Хю Лори участва заедно с Роуън Аткинсън), „Монстър тръкс“ и други. Обича да се шегува с хората, но и често е раздразнителен поради хронична болка в десния крак, която дължи на инфакрт на квадрицепса. Ползва бастун и взима силни обезболяващи. Неговият принцип на работа е да не общува лично с пациентите си, понеже могат да го излъжат, а както той многократно казва: "Всички лъжат". Харесва актрисата Анджелина Джоли, като в два епизода от втория сезон обяснява, че е идеалът му за жена.

Хаус обича да се занимава с личния живот на подчинените си и останалите му познати. Той често им натяква неща, които те се опитват да скрият, но той ги е разбрал. Единственият му приятел е лекарят Джеймс Уилсън, с чийто лични проблеми често обича да се шегува.


Няма коментари: