неделя, 11 ноември 2007 г.

Новини :)


Средно Общо образователно Училище за Европейски Езици - град Русе с униформи:
Учениците от училището по европейски езици „Свети Константин Кирил Философ“ в Русе ще бъдат първите в града, които ще облекат униформи.

Очаква се тинейджърите за заприличат на истински колежани по Коледа. Училището работи по национална програма „Училището – територия на учениците” след конкурс на Министерството на образованието и науката за развитие на училищното образование . изготвяне на вариант за училищна униформа и неговото одобрение от учениците. След няколкоседмични дебати учители, родители и ученици се спират на синя риза и жълто-синя вратовръзка с логото на училището. Долната част на облеклото ще се подбира по желание на децата. До края на декември ученическите униформи ще бъдат ушити от русенска фирма, а платовете за тях се внасят директно от Бразилия.
За Коледа учениците от СОУЕЕ ще могат да се похвалят с нов имидж – като истински колежани. Предстои работата на екипа по втората част на модула – написването на текст и музика за училищен химн. За целта училището обявява конкурс за текст и музика. До 22 декември се приемат предложенията за текст на химна, а до 31 януари е срокът за написване на музиката към него. Спечелилите конкурса ще бъдат тържествено наградени.

:) Забавно нали? =) После ще качвам снимки с униформата ;-)

Няма коментари: