вторник, 15 ноември 2011 г.

Midnight in Paris

Под небето на Париж разхождат се влюбените, тяхното щастие се гради върху въздух създаден за тях. Edith Piaf

http://www.imdb.com/title/tt1605783/
"Полунощ в Париж" е романтична приказна комедия за една разходка из Париж и по-специално, среднощна разходка, на американския писател Гил, който е на бизнес пътуване с годеницата си и родителите й, в която разхождайки се сам из улиците на невероятната френска столица, точно в полунощ започват да му се случват приключения. Среща се със своите идоли от 20те години на миналия век - Ърнест Хемингуей, Кол Портър, Франсис и Зелда Фицджералд, Пикасо, Гертруд Щайн, забавлява се с тях, научава интересни неща, самата Щайн прочита романа му и заедно с гореспоменатите персонажи му помага да открие вдъхновението. Няма да ви разкривам повече, но мога да ви кажа, че е наситен с очарование. Самият Уди Алън (режисьорът на филма) казва, че всяко посещение в града на светлините е като обяснение в любов, а гледайки филма, зрителите могат да се докоснат до една малка частичка от изкушението наречено Париж.


2 коментара:

Unknown каза...

Извинявай, ама напоследък от филмите на Уди Алън (и особено този) дори и ноктите не мога да си изгриза от скука, защото заспивам преди това... Може и да е готин филмът - аз като гледам нещо 15 минути и нищо интересно не се случи, директно прескачам на следващия.

Maria Naydenova каза...

На мен ми хареса по-скоро разходката из Париж, разговорите, тези неща. Вярно, че нямаше някакъв екшън, по каквито си падам, но имаше интересен замисъл и изпълнението не беше чак толкова лошо. За романтичен филм става ;)