неделя, 27 февруари 2011 г.

Аквариум

За тези, които не са разбрали все още, имаме си аквариум! 65 литров! Обитателите му за сега са две златни червени рибки, две неонови рибки, една тигрова змиорка, едно сомче, което е толкова обичливо, че постоянно целува всичко стените, декорацията, дори се пробва и с нагревателя, но той не беше толкова приятелско настроен, и една стъклена риба a.k.a Стъклено сомче, на която й се виждат костите и си е точно стъклена много е яка! А змиорката си прилича на червейче, но тигрово, заради окраската й. Към тези сладури имаме и едно водорасло и още различни аквариумни декорации. А Борко сам измайстори стойката за лампата, която ще им свети. Много е хубаво да си имаш рибки. Вярно е, че не говорят и не можеш да ги пипаш, не че е невъзможно, но не са особено пухкави, нито имат интересна кожа като влечугите, но пък са толкова шарени и интересни, специално нашите рибки са изключително общителни (метнали са се на мен :D) и когато се приближа до стъклото на аквариума веднага идват и си раздаваме въздушни целувки. Тези дни ще се сдобием с още членове на малкото ни водно царство, и ще ви разказвам в последствие.

<- Това е без обитателите

, а тук вече се виждат двете златни рибки и сомчето, което целува стъклото, между водораслите се крие стъклената рибка, неоните плуват до филтъра (вижда се едно електриково синьо петънце, това е едната :D), а тигровото змиорче се крие в един от рапаните :))

А сега, за тези, които се интересуват от аквариумновъдство :D ето няколко сайта, които биха ви били от помощ от аквариума до рибките:

http://www.akvariumi.eu/

http://ribi.freebg.eu/ , като в този специално сайт има още много сайтове на български, които биха ви били от помощ (намира се в края на статията за "основните правила при отглеждането на рибки")

http://bg-pet.com/ , това пък е онлайн магазин за животни, който може да разгледате, ако ви е интересно, има и интересна информация за отглеждането на различните видове животинки :)

Няма коментари: