понеделник, 6 юни 2011 г.

Холандски гости

В събота дъщерята на Хени (приятеля на мама) Шантал му дойде на гости, заедно с приятеля й Джефри. Видяхме се за една цигара време и се уговорихме за среща през седмицата. Но тъй като Борко ходи на работа и е до 17 часа, а и аз имам да уча (на 10 ми е следващия изпит) предпочетохме да се уговорим за следващия ден, тоест - Неделя.
Запалихме колата към обяд бръм бръмм и до 40-50 минути бяхме на село. Настанихме се около масата и така до 21 часа вечерта.
Говорихме си за какво ли не. За пътищата и автомобилите, за конете, за полицията в Холандия (Джефри е както ние му викаме тук катаджия, но не бъркайте все пак Холандия с България :D), показаха ни на Google maps къде живеят, разказаха ни интересни неща, ние от своя страна също. Разглеждахме снимки, Шантал има две понита, зайчета, куче, котки, аз разбира се й показах невероятния ни аквариум и в частност Титан, който може да наричаме и Дейви Джоунс или кракен :D заради войводските му мустаци. Разменихме e-mail-и тъй като нямат фейсбук, имат си техен сайт в Холандия, същия като фейсбук както разказа Шантал, можеш да качваш снимки, да си чатиш, да пишеш съобщения, статуси, да играеш игри.. та още не са сметнали за необходимо да си правят Facebook, но пък кой знае, какво може да им хрумне утре например. :-)
Хапнахме вкусотийки на скарата и торта! Благодарности и похвали на мама за апетитното приготвяне!
Разбира се обърнахме внимание и на Йоги - най-сладкото куче на Вселената! Толкова е игрив, енергичен и се радва на гости. Ако има някой, който цял ден да го чеше и да тича с него сигурно би бил най-щастливото куче! :D (знам, че всички кучета са така по природа, но Йоги си е Йоги!)

Няма коментари: